Mijn specialisaties

Uw voeten, mijn zorg...

Naast mijn specialisaties voor de Diabetische- en Reumatische voet, heb ik ook een certificaat voor Schimmeldiagnostiek. Dit betekent dat ik een nagelmonster kan en mag opsturen naar een laboratorium, die dit vervolgens onderzoekt en "op kweek zet". Na verloop van tijd krijg ik de uitslag of het gaat om een schimmel of niet. Sinds 2011 werken we samen met het Medisch Microbiologisch Laboratorium van de Universiteit van Nijmegen/ St. Radboud. Bij deze test wordt er wel een akkoord van de huisarts gevraagd, het lijkt me ook een goede zaak om dit in overleg met uw huisarts te doen. Ook krijgt hij van mij bericht over de uitslag van dit onderzoek. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact met mij op.

In januari 2012 heb ik het certificaat Sims-classificatie behaald. De diabeten zullen inmiddels wel weten wat dit inhoud. De Simms-classificatie is een risico-inventarisatie voor diabeten type II, die in kaart brengt welk risico u loopt op het mogelijk ontstaan van één of meerdere problemen in uw voeten, zoals een ontsteking, verlies van gevoel, problemen met de bloedvaten of wellicht een amputatie. De Simms-classificatie loopt van 0 (geen problemen) tm 3 (zweer/ulcus of amputatie in de voorgeschiedenis). Om dit te testen doe ik minimaal 1x per jaar een screening, zonodig vaker. Ook uw praktijkondersteuner van de huisarts zal deze test doen. De huisarts blijft nl. eindverantwoordelijke. Overbodig dat uw pedicure dit ook doet? Wij vinden van niet, want uw kwetsbare voeten als diabeet verdienen alle aandacht!   Sinds 2015 is er naast de Sims-classificatie (S) een Zorgprofiel (ZP) bijgekomen. Diabeten vanaf S2 vallen nu onder de controle van een podotherapeut. Uw pedicure moet een overeenkomst hebben met uw podotherapeut, zodat uw pedicure de declaratie kan insturen bij uw podotherapeut. De diabeten met S0 of S1 komen niet voor vergoeding van voetzorg in aanmerking. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit niet, dit is mede afhankelijk hoe u verzekerd bent. In dit alles blijft de huisarts de eindverantwoordelijkheid houden, hij bepaalt door de PO (praktijkondersteuner) de Simms en ZP.

In 2012 heb ik de cursus Nagelregulatietechnieken en Nagelprothesetechnieken gedaan en de certificaten behaald. Bij nagelregulatietechnieken worden verschillende technieken aangeboden hoe ingroeiende nagels met verschillende technieken behandeld kunnen worden. Te denken valt aan een metalen draadbeugel of een kunststof strip. Afhankelijk van de vorm van de nagel en de aandoening, kiezen we voor het geschiktste hulpmiddel. Ook werk ik veel met copoline en smig om een pijnlijke nagel/nagelwal drukvrij te leggen.

Nagelprothesetechniek is een techniek waarbij door middel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken of stootnagel hersteld kan worden. Ook kunnen we een nagel begeleiden in de groei.

Vraag uw pedicure ernaar!

In juni 2013 ben ik geslaagd voor het diploma Medisch Pedicure, zie kopje Medisch Pedicure.

In september 2014 ben ik geslaagd voor Oncologisch Voetzorgverlener, zie kopje Oncologisch Voetzorgverlener.

Uw voeten, mijn zorg!

Contact

Telefoon 0613558730
 

Voetsalon Lianne

Orionlaan 8
7771 EK Hardenberg
Telefoon:
0613558730
Routebeschrijving >